متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/09/13
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

اصول تغذیه در کودکان پیش دبستانی و دبستان- قسمت اول

اصول تغذیه در کودکان پیش دبستانی و دبستان (قسمت اول)

پیش از آشنایی با ویژگی های تغذیه در کودکان پیش دبستانی و دبستان و راهکارهای برخورد صحیح با هریک از آن ها به یاد داشته باشیم:

فراهم کردن شرایط مناسب جهت تغذیه کودکان در این سنین از اهمیت بسزایی بخوردار است. برنامه ریزی جهت غذاخوردن دسته جمعی کودکان، به ویژه با گروه همسالان شان، ضمن افزایش اشتیاق آنها به غذاخوردن، امکان آموزش اصول ساده­ تغذیه­ صحیح را فراهم می آورد.

به علاوه، مشارکت دادن کودک در تهیه مواد غذایی ساده و نیز کاشت و پرورش گیاهان در باغچه، نگرش مثبتی نسبت به تغذیه سالم در ذهن وی نهادینه خواهد کرد.

 
 

طرز نشستن کودک(به صورت بهره گیری از میز و صندلی محکم و مناسب کودک جهت فراهم آوردن امکان دسترسی به میز) و استفاده از ظروف مناسب (از جمله استفاده از ظروف غیرشکستنی و کم عمق، قاشق و چنگال دسته کوتاه و ...) برای کودکان، به ویژه کودکان پیش دبستانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

اشتهای کم و متغیر(به دلیل حجم کم معده) از مشخصه های اصلی تغذیه کودکان در این دوران است.

 اگرچه اجبار، تهدید و تشویق امری بی فایده برای کنترل دریافت غذایی کودک است، اما همیشه ایجاد تنوع غذایی و تهیه غذاهای سالم، مقوی و مغذی در وعده ها و میان وعده ها بهترین گزینه برای تأمین نیازهای تغذیه‌ای وی در این دوران خواهد بود.

به علاوه، اعمال محدودیت (به صورت معقول) بر رفتارها و عادات تغذیه ای ناصحیح همچنان به عنوان راهکاری موثر به والدین معرفی می شود.

بهره گیری از رهنمودهای مشاور تغذیه کودک و مطالعه کافی در این زمینه نیز همواره می تواند راهگشای والدین باشد./ف.نوروزی فرد

 دکتر «سیده مریم عبداله زاده»، دکتری تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

 پایان خبر

 

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 70461
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید